lördag 16 juli 2011

Medeltidsdemo

Idag har Styringheim haft demodag på Kapitelhusgården. Det visades upp hantverk av olika slag, sömnad, knappgjuteri mm och kämpalek. Lite föreläsningar fanns också på schemat.
det kom en hel del besökare som ställde bra frågor. Med lite tur får vi några nya medlemmar också:-) Några kommer att dyka upp på lägret och jag har lovat att ta hand om dem. Kul!












Själv satt jag och pratade med folk och sydde. Jag fick färdigt min smockade krage till den blivande skjortan. Skönt. Sömmarna sydde jag färdigt i kväll så nu är det bara fållning och garnityret kvar.











Häromdagen blev en av klänningarna klara.... Skall bara bestämma mig för om jag skall ha snörningen kvar eller om jag skall sätta i hyskor och hakar.
Nu har jag bara lite pyssel på den flamländska kvar och sen min fina gröna jacka. Men den behöver jag lite hjälp med.... men som tur är finns det expertis att få hjälp av.
En riktigt bra dag även om jag känner i kroppen att jag har suttit utomhus i några timmar för länge. Men ibland kan man handskas med smärtan. Som tur är har jag inte ont i händerna så sömnad funkar.

2 kommentarer: